Ultralydveiledet injeksjonsbehandling

Injeksjonsbehandling er et av mange behandlingstilbud vi har på Cyriax Clinic.

Kortison ble først tatt i bruk så langt tilbake som 1940 og er en godt utprøvd og dokumentert behandlingsform. Behandlingsformen er spesielt velegnet for alle typer kapsulitter, artritter og bursitter. I tillegg kan behandlingsmetoden brukes av fysioteraapeuten på en rekke andre lidelser. Indikasjon på bruk av denne behandlingen blir alltid avgjort etter en grundig klinisk undersøkelse.

Ultralydveiledet injeksjonsbehandlingDersom man har gått med en smerte over lang tid kan det vokse inn blodkar i vevet for å forsøke å bygge opp igjen skadestedet. Med disse små blodkarene følger det med små nerveender som gjør vevet svært sensitivt. Vi vet at disse nervene er mye av årsaken til at disse skadene gjør vondt ved kun små belastninger. En sene kommer til kronisk fase om kroppens immunforsvar mislykkes i å reparere skaden. Dette kan være grunnet overbelastning over tid eller hvis man har mottatt behandling med smertestillende eller betennelsesdempende medikamenter i akuttfasen.

Ved å undersøke smerteområdet på en skikkelig måte klinisk samt med blant annet ultralyd, så kan fysioterapeuten avgjøre med større grad av sikkerhet hvilken fase skaden er i. Det finnes ingen "quick fix" på kroniske skader, men kronisk betyr ikke "for alltid". Dvs at det finnes behandlingsmuligheter som bør vurderes før man evt i siste instans tyr til kirurgi. En tverrfaglig vurdering av fysioterapeut og lege på Cyriax Clinic vil kunne gi deg en bedre sjanse for å bli kvitt dine kroniske smerter, samt en bedre prognose med tanke på faren for tilbakefall.

Ultralydveiledning av injeksjonen sikrer også presis fysikalsk behandling. Forskning har vist at selv erfarne injeksjonsterapeuter kun treffer rett sted med 50 % av sine injeksjoner. Dette kan være en av årsakene til at kortison har fått et til dels frynsete rykte. Det at injeksjonen også i mange tilfeller settes på feil grunnlag bidrar også til dette. På Cyriax Clinic er våre fysioterapeuter fullstendig oppdatert på tilgjengelig forskning samt metoder og teknikker for å sikre deg som pasient en best mulig behandling.

En grundig undersøkelse hos fysioterapeut gir grunnlaget for videre behandling. Kr. 590,-
Les mer! | Bestill time her!

Manuell behandling med fysioterapi innebærer direkte kontakt med fysioterapeuten hvor det benyttes manuelle teknikker. Kr. 450,-
Les mer! | Bestill time her!

Trykkbølgebehandling effektivt ved tilstander som musearm, tennisalbue, akillessmerter, kalkskulder, jumpers knee, hælsmerter.
Kr. 550,-
Les mer! | Bestill time her!

Injeksjonsbehandling er et av mange behandlingstilbud vi har på Cyriax Clinic. Kr. 990,-
Tilegg ved bruk av ultralyd på injeksjon kr. 300,-
Les mer! | Bestill time her!

Hyaluronsyre er utviklet spesielt for å behandle symptomer på artrose i kne, hofte og skulder.
Med Durolane kr. 2 500,-
Med Ostenil kr. 2 000,-
Les mer! | Bestill time her!

Behandling med PRP injeksjon er i realiteten injeksjonsbehandling med pasientens eget blod. Kr. 3 900,-
Les mer! | Bestill time her!

Ultralyd bildediagnostikk ved hjelp av ultralyd kan fysioterapeuten se inn mot dine knokler og ledd. Kr. 300,-
Les mer! | Bestill time her!