Kvinnehelse

Med kvinnehelse består fysioterapeutens jobb hovedsakelig av forebyggende og behandlende tiltak ved, fødselsforberedelse og barseltid, Osteoporose, mm

Kvinnehelse

arbeid med kvinnehelse består fysioterapeutens jobb hovedsakelig av forebyggende og behandlende tiltak ved;

  • Fødselsforberedelse og barseltid
  • Bekkenløsning
  • Bekken relaterte smerter under svangerskap og etter fødsel
  • Underlivssmerter
  • Osteoporose

Fysioterapeuten undersøker grundig og gir individuell behandling med ulike metoder og teknikker. Fysioterapi behandlingen består av kunnskapsformidling, innføring i hensiktsmessig kroppsbruk og trening. Treningsopplegget er basert på studier med dokumentert effekt.

Tidlig undersøkelse, veiledning og behandling reduserer plager og hindrer forverring.
Under graviditet er behandling aktuelt straks plagene starter. Mange opplever også plager etter fødsel og det er anbefalt å ta kontakt med fysioterapeut dersom plagene ikke opphører innen 6-8 uker.

Vi tilbyr også ultralydveiledet undersøkelse. På ultralydbildet kan man se skader på muskel, sene og bindevev, forkalkninger i muskel- og senevev, og dermed lettere bekrefte aller avkrefte funn som blir gjort under den fysiske undersøkelsen.

En annen fordel med ultralydundersøkelse er at man kan se innvendige strukturer bevege seg (Dynamisk Ultralyd). Dette vil være svært relevant hos kvinner med bekkenbunn problematikk (smerter/lekkasje). Bekkenbunn muskulaturen svekkes under svangerskap og fødsel, både på grunn av hormonpåvirkning og det økende presset fra blant annet foster og fostervann i livmoren. I tillegg blir denne muskulaturen kraftig tøyd under en vaginal fødsel og kan medføre skade og nedsatt evne til kontraksjon. Ved hjelp av ultralyd kan man se hvor god evne pasienten har til å kontrahere. I tillegg kan man bruke ultralyd i veiledning og trening av bekkenbunn muskulatur for å gi pasienten og terapeuten et betre bilde over kva muskulatur pasienten faktisk aktiverer.

Gravide har refusjonsrett med henvisning fra lege. En slik refusjonsrett har ikke våre fysioterapeuter, og pasienten må derfor betale behandlinga selv. Til gjengjeld kan du komme til oss uten å gå til lege først, samt garantert time innen 2 dager. Hos terapeuter med refusjonsrett er ofte ventetida 3-6 mnd. Dette er lenge å vente for noen med smerter!

Ønsker du en vurdering om dette kan være en undersøkelse for deg, bestill time hos fysioterapeut Marie

Finn ledig time hos
fysioterapeuten

Senebetennelse Akilles med dr Yngve Kiserud

En grundig undersøkelse hos fysioterapeut gir grunnlaget for videre behandling. Kr. 650,-
Les mer! | Bestill time her!

En grundig undersøkelse hos kiropraktor gir grunnlaget for videre behandling. Kr. 690,-
Les mer! | Bestill time her!

Manuell behandling med fysioterapi innebærer direkte kontakt med fysioterapeuten hvor det benyttes manuelle teknikker. Kr. 490,-
Les mer! | Bestill time her!

Kiropraktisk behandling tar utgangspunkt i å gjenopprette normal funksjon og lindre smertene. Kr. 490,-
Les mer! | Bestill time her!

Trykkbølgebehandling effektivt ved tilstander som musearm, tennisalbue, akillessmerter, kalkskulder, jumpers knee, hælsmerter.
Kr. 590,-
Les mer! | Bestill time her!

Injeksjonsbehandling er et av mange behandlingstilbud vi har på Cyriax Clinic. Kr. 990,-
Tilegg ved bruk av ultralyd på injeksjon kr. 300,-
Les mer! | Bestill time her!

Hyaluronsyre er utviklet spesielt for å behandle symptomer på artrose i kne, hofte og skulder.
Alt. 1 kr. 2 900,-
Alt. 2 kr. 2 500,-
Les mer! | Bestill time her!

Ultralyd bildediagnostikk ved hjelp av ultralyd kan fysioterapeuten se inn mot dine knokler og ledd. Kr. 300,-
Les mer! | Bestill time her!

Aktive virkestoffer utvinnes fra ditt blod og injiseres på stedet som skal behandles. Blodplater spiller en viktig rolle i denne prosessen. De frigjør vekstfaktorer som starter gjenoppbyggingen av skadet vev, og forebygger betennelse. Kr. 3 900,-
Les mer! | Bestill time her!

Med ACP Tendo kan man reparere sener ved en injeksjon i det skadde området. Sammen med ACP tilfører vi et patenteret rekombinant humant kollagen (rhCollagen) På norsk betyr det at man tilfører en byggesten som skal brukes for å bygge nytt senevev. Kr. 7 500,-
Les mer! | Bestill time her!