Hyaluronsyre

Ved Cyriax Spesialistklinikken er dr Yngve Kiserud Medisinsk ansvarlig og dr Vidar Kloster sonografisk ansvarlig. Vårt tverrfaglige team med spesialist i Idrettsmedisin og Radiolog sammen med Fysioterapueter med Spesialist utdanning sikrer deg den best behandlingen innen Injeksjonsterapi.

Hyaluronsyre er utviklet spesielt for å behandle symptomer på artrose i kne, hofte og skulder. Den virker ved å gjenopprette smøring og støtabsorberende egenskaper leddvæsken har, men som er slitt bort ved artrose (slitasjegikt). Denne behandlingen kan du få ved Cyriax Clinic AS uten ventetid.

Hva er Hyaluronsyre (hyaluronsyre)?

Hyaluronsyre er en enkelt injeksjonsbehandling for å lindre smerter ved artrose (slitasjegikt). Man får da en effekt i 6-12 mnd. Den er basert på en naturlig, trygg og utprøvd teknologi kalt NASHA (stabilisert hyaluronsyre). Hyaluronsyre er et naturlig forekommende molekyl som gir smøring og støtdemping i et normalt ledd. Hyaluronsyre er en transparent gele som inneholder høye nivåer med hyaluronsyre. Det sprøytes inn i leddene som er berørt av artrose for å lindre smerter, gjenopprette smøring og støtdemping som bedrer leddfunksjon og bidrar til å gjenopprette livskvalitet.

Hvordan virker Hyaluronsyre?

Hyaluronsyre inneholder høye nivåer av konsentrert hyaluronsyre som etterligner effekten av naturlig hyaluronsyre. Den gjenoppretter nivåene av hyaluronsyre som er naturlig svekket under utviklingen av artrose. Hyaluronsyre er kjent for å kontrollere smerte og siden den har viskose-elastiske egenskaper kan den gi støtdemping i leddet. Hyaluronsyre er kjent for å vedlikeholde normal væskebalanse i et ledd og bidrar til å gjenopprette normal leddfunksjon.

Er min tilstand alvorlig nok for denne behandlingen?

Hvis du lider av artrosesmerter og smerten ikke lindres av enkle smertestillende midler og modifisering av livsstil kan du være egnet for behandling med Hyaluronsyre. For å finne ut om Hyaluronsyre er riktig for deg, ta kontakt med legen din.

Hvordan er en injeksjon nok for å få effekt, når andre hyaluronsyrebehandlinger krever 3-5 injeksjoner pr. behandlingssyklus?

Den patenterte NASHA stabiliseringsprosessen av hyaluronsyre gjør Hyaluronsyre motstandsdyktig mot nedbryting og har en mer langvarig effekt enn alle andre hyaluronsyrebehandlinger. Hyaluronsyre inneholder også høye nivåer av konsentrert hyaluronsyre. Dette forlenger halveringstiden til Hyaluronsyre betraktelig, mens hyaluronsyre i andre hyaluronsyreprodukter forsvinner i løpet av noen få dager etter injeksjonen. Dette er hovedårsaken til at du kun trenger en enkelt injeksjon med Hyaluronsyre, der man med andre produkter trenger flere injeksjoner.

Kan jeg få behandling med Hyaluronsyre i begge knærne mine?

Ja. Men du trenger kun én injeksjon i hvert kne.

Kan jeg få behandling med Hyaluronsyre for artrose i hoften?

Ja. Hyaluronsyre har vist seg å være like effektiv for artrose i hoften som i kneleddet.

Hvordan gjennomføres denne behandlingen?

Hele behandlingsprosedyren gjennomføres på Cyriax Clinic og tar ca. 30 minutter. Hyaluronsyre administreres med en enkeltinjeksjon i leddet.

Er det smertefullt?

Mange setter lokalbedøvelse før de setter injeksjonen med Hyaluronsyre, for å minimere ubehag.

Kan jeg gjenta behandlingen?

Ja. Behandlingen kan gjentas etter behov av Cyriax Clinic.

Hvor effektiv er denne behandlingen?

Intra-artikulær hyaluronsyre tilbyr smertelindring som er sammenlignbar med smertelindringsregime med medikamenter eller injeksjon med kortikosteroider, med lengre virkningstid.

Ønsker du en vurdering om dette kan være en behandling for deg, bestill time hos fysioterapeut Edgeir eller Sindre

Finn ledig time hos
fysioterapeuten her!

CyriaxPodden Artrose Kne

En grundig undersøkelse hos fysioterapeut gir grunnlaget for videre behandling. Kr. 650,-
Les mer! | Bestill time her!

En grundig undersøkelse hos kiropraktor gir grunnlaget for videre behandling. Kr. 690,-
Les mer! | Bestill time her!

Manuell behandling med fysioterapi innebærer direkte kontakt med fysioterapeuten hvor det benyttes manuelle teknikker. Kr. 490,-
Les mer! | Bestill time her!

Kiropraktisk behandling tar utgangspunkt i å gjenopprette normal funksjon og lindre smertene. Kr. 490,-
Les mer! | Bestill time her!

Trykkbølgebehandling effektivt ved tilstander som musearm, tennisalbue, akillessmerter, kalkskulder, jumpers knee, hælsmerter.
Kr. 590,-
Les mer! | Bestill time her!

Injeksjonsbehandling er et av mange behandlingstilbud vi har på Cyriax Clinic. Kr. 990,-
Tilegg ved bruk av ultralyd på injeksjon kr. 300,-
Les mer! | Bestill time her!

Hyaluronsyre er utviklet spesielt for å behandle symptomer på artrose i kne, hofte og skulder.
Stor kr. 2 900,-
Liten kr. 2 500,-
Les mer! | Bestill time her!

Ultralyd bildediagnostikk ved hjelp av ultralyd kan fysioterapeuten se inn mot dine knokler og ledd. Som tillegg til annen behandling. Kr. 300,-
Les mer! | Bestill time her!

Aktive virkestoffer utvinnes fra ditt blod og injiseres på stedet som skal behandles. Blodplater spiller en viktig rolle i denne prosessen. De frigjør vekstfaktorer som starter gjenoppbyggingen av skadet vev, og forebygger betennelse. Kr. 3 900,-
Les mer! | Bestill time her!

Med ACP Tendo kan man reparere sener ved en injeksjon i det skadde området. Sammen med ACP tilfører vi et patenteret rekombinant humant kollagen (rhCollagen) På norsk betyr det at man tilfører en byggesten som skal brukes for å bygge nytt senevev. Kr. 7 500,-
Les mer! | Bestill time her!