Smerte under foten

Cyriax Spesialist Klinikken, her jobber spesialister innen muskel- skjelettproblematikk med presise diagnoser.
Vi holder til på Danmarksplass, sentralt i Bergen med parkeringshus under Coop like ved.

Smerte under foten, plantar fasciitis og hælspore

  • Om smerter under foten

  • Book time her

  • Behandlinger

Smerter under foten kan komme fra flere strukturer. En grundig undersøkelse hos en fysioterapeut med kompetanse på muskel- og skjelettlidelser vil kunne avdekke hva årsaken til dine smerter er.

Hvor og når gjør det vondt?
Det vanligste område for smerten er under foten inn mot hælbenet. Om smerten sitter i dette området så er det stor kjangs for at dette er en plantar fasciitis. Det er da vanlig at det er vondt når man starter å gå de første stegene, helst ved fraspark i gangfasen. Det vil så kunne bli mindre merkbart når man blir varm, for så å forverre seg igjen når man har gått en stund.

Smerter i hæl, heelpain syndrom
Om smerten sitter under hælen så kan dette være snakk om noe vi kaller "heelpain syndrom". Dette kommer som regel ved gange og ståing på hardt underlag over lang tid med dårlig skotøy. Dette er også en belastningsskade forårsaket av friksjon og trykk på hælbenet og fettputen som ligger under hælen. Ny forskning fra Tyskland indikerer at lavdosert trykkbølgebehandling med 2 ukers opphold mellom behandlingene kan være effektivt. Men man må være tålmodig, da effekten først kan vise seg etter et par måneder. Gruppen som ble behandlet med trykkbølger fikk da en 85 % reduksjon i smertene sine sammeliknet med placebo gruppen hvor effekten kun var på 43 %. Effekten var betydelig bedre i gruppen som mottok behandling, både etter 3 og 12 måneder, noe som antyder en varig effekt av behandlingen.

Men dette bildet kan variere noe, så det er viktig å bli grundig undersøkt hos en fysioterapeut for å sette en diagnose.
Les hele artikkelen om plantar fasciitis, hælspore og andre smertefulle tilstande her!

 

Vår spesialist på smerter under foten er:

Marie, velg henne når du booker time online.

Finn ledig time hos
vår fysioterapeut

Behandling av smerter under foten

Trykkbølgebehandling
Trykkbølgebehandling kan på noen få behandlinger dempe eller fjerne kroniske plager i muskler eller sener. Nyere forskning viser at kroniske smertetilstander ofte er resultat av en mislykket reparasjon fra kroppens side, der for eksempel arrdannelse i vev kan forårsake plager. Siden kroppen ikke selv klarer å ødelegge vev som har vokst feil, får du kroniske smerter.
Under trykkbølgebehandling sendes trykkluft gjennom et håndsett mot området som skal behandles.
Erfaring viser at 4 av 5 pasienter blir smertefrie og/eller funksjonsfriske etter trykkbølgebehandling.
Les mer om trykkbølgebehandling

Trening rehabilitering hos fysioterapeut
Trening og øvelser er en viktig del av et behandlingsopplegg, og bør alltid være med på et eller annet nivå. I noen tilfeller er trening det eneste tiltaket med dokumentert effekt, mens i andre tilfeller er treningen kun et ekstra virkemiddel for å oppnå best mulig effekt av behandlingen fra din fysioterapeut.
Les mer om Trening rehabilitering hos fysioterapeut

CyriaxPodden plantar-fasciitis

En grundig undersøkelse hos fysioterapeut gir grunnlaget for videre behandling. Kr. 650,-
Les mer! | Bestill time her!

En grundig undersøkelse hos kiropraktor gir grunnlaget for videre behandling. Kr. 690,-
Les mer! | Bestill time her!

Manuell behandling med fysioterapi innebærer direkte kontakt med fysioterapeuten hvor det benyttes manuelle teknikker. Kr. 490,-
Les mer! | Bestill time her!

Kiropraktisk behandling tar utgangspunkt i å gjenopprette normal funksjon og lindre smertene. Kr. 490,-
Les mer! | Bestill time her!

Trykkbølgebehandling effektivt ved tilstander som musearm, tennisalbue, akillessmerter, kalkskulder, jumpers knee, hælsmerter.
Kr. 590,-
Les mer! | Bestill time her!

Injeksjonsbehandling er et av mange behandlingstilbud vi har på Cyriax Clinic. Kr. 990,-
Tilegg ved bruk av ultralyd på injeksjon kr. 300,-
Les mer! | Bestill time her!

Hyaluronsyre er utviklet spesielt for å behandle symptomer på artrose i kne, hofte og skulder.
Alt. 1 kr. 2 900,-
Alt. 2 kr. 2 500,-
Les mer! | Bestill time her!

Ultralyd bildediagnostikk ved hjelp av ultralyd kan fysioterapeuten se inn mot dine knokler og ledd. Som tillegg til annen behandling. Kr. 300,-
Les mer! | Bestill time her!

Aktive virkestoffer utvinnes fra ditt blod og injiseres på stedet som skal behandles. Blodplater spiller en viktig rolle i denne prosessen. De frigjør vekstfaktorer som starter gjenoppbyggingen av skadet vev, og forebygger betennelse. Kr. 3 900,-
Les mer! | Bestill time her!

Med ACP Tendo kan man reparere sener ved en injeksjon i det skadde området. Sammen med ACP tilfører vi et patenteret rekombinant humant kollagen (rhCollagen) På norsk betyr det at man tilfører en byggesten som skal brukes for å bygge nytt senevev. Kr. 7 500,-
Les mer! | Bestill time her!