Nakkesmerter

  • Om nakkesmerter

  • Book time her

  • Behandlinger

Med nakkesmerter menes smerter i nakkeregionen, det vil si øvre del av rygg, mot hodet og utover mot skuldrene

Nakkesmerter forekommer hos 30-50 prosent av den voksne befolkning i løpet av et år. På ethvert tidspunkt har 10 prosent av befolkningen nakkesmerter
Det er anslått at 3 prosent av befolkningen oppsøker lege med nakkelidelse som hovedproblem i løpet av et år
Hyppigst forekommer nakkesmerter hos kvinner, og det er økende hyppighet med alderen med flest tilfeller mellom 40 og 60 år.
Tilbakevendende perioder med smerter er vanlig helt fra 20-års alderen.

 Nakken består av 7 nakkevirvler med mellomvirvelskiver. Det er mange små ledd mellom disse virvlene, og det er også tett med leddbånd, muskler og sener. I tillegg er det i dette området mange nervetråder. Alle disse strukturene kan ved skader eller sykdommer føre til smerter.

Våre spesialister på nakkesmerter er:

Sven og Nils, velg en av dem når du booker time online.

Finn ledig time hos
behandler her!

 

Behandling for nakkesmerter

 Cyriax Clinic AS spesialiserer seg på undersøkelse og behandling av muskel og leddproblem. Vi benytter ofte muskelbehandling, manipulasjon ved justering av stive ledd og nåler for å skape resultater. Ved hjelp av undersøkelsen søker man etter smertens opphav og hvilke strykturer som er påvirkede. Avhengig av hvilke «feil» vi finner lager vi en behandlingsplan som ofte kombinerer aktiv behandling med trening og øvelser. Om man tar bort årsaken til problemet vil kroppen raskt leges.