Meniskskade

Cyriax Spesialist Klinikken, her jobber spesialister innen muskel- skjelettproblematikk med presise diagnoser.
Vi holder til på Danmarksplass, sentralt i Bergen med parkeringshus under Coop like ved.

Meniskskade

  • Om Menisken

  • Book time her

  • Behandlinger

Meniskene er to støtdempende bruskskiver inne i kneleddene. De kan skades ved traumer eller som ledd i utviklingen av slitasje/artrose i kneet. Stikkende/skjærende knesmerter er det vanligste symptomet ved vri-/rotasjonsbevegelser.

Skade på meniskene består som regel av rifter eller brudd i menisken. Menisken på innsiden i kneet (mediale menisk, indre menisk) er mye hyppigere skadet enn den ytre (laterale menisk). Forklaringen er at den mediale menisken er festet til andre strukturer i området, og derved blir noe mindre bevegelig sammenlignet med den laterale menisken.

Mindre skader av meniskene og slitasjeforandringer behøver ikke kirurgisk behandling. Behandlingen er en kort periode med avlastning og deretter gradvis opptrening med stabilitets- og balansetrening. Det anbefales ofte å bruke krykker og unngå full belastning på kneleddet inntil du merker at det går bedre. I opptreningen legges det spesiell vekt på å styrke muskulaturen rundt kneleddet.

Injeksjons behandling
Dersom leddet er betent eller irritert somfølge av en meniskskade kan dette gjerne tappes for overflødig leddvæse og evt injiseres med Hyaluronsyre eller ACP-behandling for å dempe smertene og bedre funksjonen. Dette vil ikke reparere menisken, men vere smertelindrende nok til at opptrening kan starte.
Les hele artikkelen om Meniskskader her.

 

 

Vår spesialister på Meniskskade er:

Edgeir og Sindre, velg en av dem når du booker time online.

Finn ledig time hos
vår fysioterapeut

Behandling av Meniskskade

ACP-behandling
ACP står for Autologous Conditioned Plasma, som kort fortalt betyr at aktive virkestoffer utvinnes fra ditt blod og injiseres på stedet som skal behandles.Blodplater spiller en viktig rolle i denne prosessen. De frigjør vekstfaktorer som starter gjenoppbyggingen av skadet vev, og forebygger betennelse.
Les mer om ACP-behandling

Hyaluronsyre
Er utviklet spesielt for å behandle symptomer på artrose i kne, hofte og skulder. Den virker ved å gjenopprette smøring og støtabsorberende egenskaper leddvæsken har, men som er slitt bort ved artrose (slitasjegikt). Denne behandlingen kan du få ved Cyriax Clinic AS uten ventetid.
Les mer om Hyaluronsyre behandling

 

CyriaxPodden Menisk

En grundig undersøkelse hos fysioterapeut gir grunnlaget for videre behandling. Kr. 650,-
Les mer! | Bestill time her!

En grundig undersøkelse hos kiropraktor gir grunnlaget for videre behandling. Kr. 690,-
Les mer! | Bestill time her!

Manuell behandling med fysioterapi innebærer direkte kontakt med fysioterapeuten hvor det benyttes manuelle teknikker. Kr. 490,-
Les mer! | Bestill time her!

Kiropraktisk behandling tar utgangspunkt i å gjenopprette normal funksjon og lindre smertene. Kr. 490,-
Les mer! | Bestill time her!

Trykkbølgebehandling effektivt ved tilstander som musearm, tennisalbue, akillessmerter, kalkskulder, jumpers knee, hælsmerter.
Kr. 590,-
Les mer! | Bestill time her!

Injeksjonsbehandling er et av mange behandlingstilbud vi har på Cyriax Clinic. Kr. 990,-
Tilegg ved bruk av ultralyd på injeksjon kr. 300,-
Les mer! | Bestill time her!

Hyaluronsyre er utviklet spesielt for å behandle symptomer på artrose i kne, hofte og skulder.
Alt. 1 kr. 2 900,-
Alt. 2 kr. 2 500,-
Les mer! | Bestill time her!

Ultralyd bildediagnostikk ved hjelp av ultralyd kan fysioterapeuten se inn mot dine knokler og ledd. Som tillegg til annen behandling. Kr. 300,-
Les mer! | Bestill time her!

Aktive virkestoffer utvinnes fra ditt blod og injiseres på stedet som skal behandles. Blodplater spiller en viktig rolle i denne prosessen. De frigjør vekstfaktorer som starter gjenoppbyggingen av skadet vev, og forebygger betennelse. Kr. 3 900,-
Les mer! | Bestill time her!

Med ACP Tendo kan man reparere sener ved en injeksjon i det skadde området. Sammen med ACP tilfører vi et patenteret rekombinant humant kollagen (rhCollagen) På norsk betyr det at man tilfører en byggesten som skal brukes for å bygge nytt senevev. Kr. 7 500,-
Les mer! | Bestill time her!