Overtrening

Muskulaturen «stivner» unaturlig fort både på trening og i konkurranse.

Les mer …

Tinnitus

Tinnitus og øresus er synonymer og brukes om en subjektiv lydopplevelse uten at det er noen ekstern lydkilde og uten at pasienten er hallusinert.

Les mer …

Fantomsmerter

Fantomsmerter er nevropatisk smerte. Slike smerter kan blant annet skyldes økt aktivitet i nervefibre fordi nervefibre er kuttet over.

Les mer …

Migrene

Migrene er anfall med ensidig, pulserende hodepine som varer 4-72 timer. Smertene er ofte ledsaget av kvalme og brekninger, lysskyhet og lydfølsomhet. 10-20% av dem med migrene har såkalt aura. Aura er et forvarsel om et migreneanfall. I perioden etter hodepinen føler enkelte seg utslitt, og de kan ha muskelverk.

Les mer …

Inkontinens urinIekkasje

Definisjon: Ufrivillig vannlating eller urinlekkasje, urininkontinens.

Les mer …

Bekkenløsning og fysioterapi

Under svangerskap skal bekkenet utvide seg og lage mer rom i fødselskanalen som en forberedelse til fødsel, dette kaller vi normal bekkenløsning. Dette skjer hos alle gravide kvinner. Noen opplever likevel smerter i bekkenområdet, og det kalles bekkenleddssmerter.

Les mer …

Artrose / slitasjegikt

Hva er artrose slitasjegikt?

Når du har slitasjegikt i leddet:

Les mer …

Senebetennelse tommel

Hva er de Quervain's tenosynovitt, eller Senebetennelse tommel?

Les mer …

Smerte under foten

Smerter under foten kan komme fra flere strukturer. En grundig undersøkelse hos en fysioterapeut med kompetanse på muskel- og skjelettlidelser vil kunne avdekke hva årsaken til dine smerter er.

Hvor og når gjør det vondt?

Les mer

Prolaps ischias skiveutglidning

Ofte brukes prolaps / ischias / skiveutglidning som betegnelser for samme lidelse. Det som menes er at en mellomvirvelskive har blitt skadet slik at den myke kjernen presses ut og kan føre til smerter i rygg og ofte også ned i beinet.

Les mer

Jumpers knee

Hva er jumpers knee?

Jumpers knee er en senelidelse som opptrer i vevet som binder lårmuskelen på framsiden med leggbeinet tibia. Flettet inn i denne senen, patellasenen, finner vi kneskjellet som da kalles patella.

Les mer

Bursitt slimposebetennelse og fysioterapi

Hva er en slimpose?

En slimpose eller bursa er en struktur som man finner overalt i kroppen. Det er en tynn og fleksibel fiberpose med et tynt innhold av væske som smører innsiden av slimposen. Bursaen har den egenskapen at den fungerer som en friksjonspute hvor knokler og muskler glir over hverandre, eller mellom huden og knoklene.

Les mer

Senebetennelse

Hva er en senebetennelse?

En senebetennelse er en akutt reaksjon i sene og muskel som resultat av overbelastning eller friksjon. Mange sammenlikner en senebetennelse feilaktig med en infeksjon. Ved en infeksjon så har en fremmed bakterie eller liknende angrepet kroppen. Dette må kroppen forsvare seg mot, og i noen tilfeller må man benytte antiboitika for å hjelpe kroppen på vei.

Les mer

Tennisalbue eller musearm

Hva er en musearm?

En musearm er rett og slett en overbelastning i muskelfestene på utsiden av underarmen. Grunnen til at denne lidelsen kalles både musearm og tennisalbue er fordi dette er typiske årsaker til at lidelsen utvikler seg. Det er snakk om tusenvis av små belastninger på senefestet som hver for seg er ubetydelige, men som tilsammen overgår vevets tåleevne og det utvikler seg en skade.

Les mer

Kalkskulder betennelse i skulder og fysioterapi

Har du vondt i skulder?

Om du har vondt i skulder så kan dette komme av mange årsaker. En vanlig årsak kan være en skade eller overbelastning på de senene som støtter opp skulderkula i skulderleddet. En av de senene som oftest blir skadet er supraspinatus. Skadeomfanget avgjør hva slags behandling som er mest effektiv. Dette kan utredes ved en klinisk undersøkelse hos fysioterapeut.

Les mer

Frozen shoulder

Frozen shoulder, kapsulitt, artritt Skulder og behandling med fysioterapi

Hva er frozen shoulder og hjelper fysikalsk behandling?

Les mer