Diagnoser vi jobber mye med

Cyriax Spesialist Klinikken, her jobber spesialister innen muskel- skjelettproblematikk med presise diagnoser.
Vi holder til på Danmarksplass, sentralt i Bergen med parkeringshus under Coop like ved.

Meniskskade

Meniskene er to støtdempende bruskskiver inne i kneleddene. De kan skades ved traumer eller som ledd i utviklingen av slitasje/artrose i kneet. Stikkende/skjærende knesmerter er det vanligste symptomet ved vri-/rotasjonsbevegelser.

Meniskene er to bruskputer som finnes i hvert kneledd. Disse to bruskene ligger på hver sin side i kneleddet, inne i selve leddet. De betegnes henholdsvis den mediale (på innsiden) og den laterale (på utsiden) menisken.

Les mer …

Nakkesmerter

Med nakkesmerter menes smerter i nakkeregionen, det vil si øvre del av rygg, mot hodet og utover mot skuldrene Nakkesmerter forekommer hos 30-50 prosent av den voksne befolkning i løpet av et år.

Hva er nakkesmerter?
Nakkesmerter kan inndeles i lokale smerter og smerter med utstrålende smerter.

Les mer …

Akillestendinopati

Gjentatte belastninger over tid utsetter akillessenen for belastningsskade, og dette kan føre til akillestendinopati. Utøvere og mosjonister som driver med løping, sprint og hopp, er spesielt utsatt.

Akillestendinopati ble tidligere kalt «senebetennelse i akillessenen», men siden det ofte ikke er snakk om noen betennelse, bruker vi i dag i stedet betegnelsen tendinopati. Det kan forenklet forklares som «smertefull sene».
Akillestendinopati oppstår gjerne i perioder der treningsintensiteten eller treningsvolumet trappes opp. Endring av treningsunderlag eller sko kan muligens også spille inn. Ofte er hardt underlag eller mye motbakke en vesentlig faktor.

Les mer …

Ryggplager

Opptil 80 % av befolkningen har ryggplager en eller flere ganger i løpet av livet og stadig flere opplever dette.

Ubehaget kan være lokalisert i korsryggen, brystryggen mellom skulderbladene, brystkassen, ribbene eller i nakken. Ofte mangler det en klar årsak til smertene og det er stor variasjon i hvordan plagene oppleves fra person til person.

Les mer …

Frozen shoulder

Frozen shoulder, kapsulitt, artritt Skulder og behandling med fysioterapi

Hva er frozen shoulder og hjelper fysikalsk behandling?

Frozen shoulder er en lidelse som rammer skulderleddet og kapselen til leddet. Hovedsakelig skiller vi mellom en diagnose med bakgrunn fra en skade(da kalt traumatisk kapsulitt) eller komme uten kjent årsak (idiopatisk kapsulitt). Normalt går plagene over i løpet av 1-2 år, men utviklingen av lidelsen kan stoppes eller hemmes ved tidlig behandling hos fysioterapeut.

Les mer

Kalkskulder betennelse i skulder

Har du vondt i skulder?

Om du har vondt i skulder så kan dette komme av mange årsaker. En vanlig årsak kan være en skade eller overbelastning på de senene som støtter opp skulderkula i skulderleddet. En av de senene som oftest blir skadet er supraspinatus. Skadeomfanget avgjør hva slags behandling som er mest effektiv. Dette kan utredes ved en klinisk undersøkelse hos fysioterapeut.

Les mer

Bursitt slimposebetennelse og fysioterapi

Hva er en slimpose?

En slimpose eller bursa er en struktur som man finner overalt i kroppen. Det er en tynn og fleksibel fiberpose med et tynt innhold av væske som smører innsiden av slimposen. Bursaen har den egenskapen at den fungerer som en friksjonspute hvor knokler og muskler glir over hverandre, eller mellom huden og knoklene.

Les mer

Artrose / slitasjegikt

Hva er artrose slitasjegikt?

Når du har slitasjegikt i leddet:

  • Leddvæsken kan miste evne til å beskytte leddet.
  • Glatt brusk som vanligvis beskytter kne-beinene kan miste sin støtdempende effekt og bli ruglete og tynnslitt. Store områder av brusken kan til og med slites helt bort, slik at beinene smertefullt skraper mot hverandre.
Les mer …

Jumpers knee - patellar tendinopati

Hva er jumpers knee?

Jumpers knee er en senelidelse som opptrer i vevet som binder lårmuskelen på framsiden med leggbeinet tibia. Flettet inn i denne senen, patellasenen, finner vi kneskjellet som da kalles patella.

Les mer

Tennisalbue eller musearm

Hva er en musearm?

En musearm er rett og slett en overbelastning i muskelfestene på utsiden av underarmen. Grunnen til at denne lidelsen kalles både musearm og tennisalbue er fordi dette er typiske årsaker til at lidelsen utvikler seg. Det er snakk om tusenvis av små belastninger på senefestet som hver for seg er ubetydelige, men som tilsammen overgår vevets tåleevne og det utvikler seg en skade.

Les mer

Senebetennelse

Hva er en senebetennelse?

En senebetennelse er en akutt reaksjon i sene og muskel som resultat av overbelastning eller friksjon. Mange sammenlikner en senebetennelse feilaktig med en infeksjon. Ved en infeksjon så har en fremmed bakterie eller liknende angrepet kroppen. Dette må kroppen forsvare seg mot, og i noen tilfeller må man benytte antiboitika for å hjelpe kroppen på vei.

Les mer

Prolaps isjias skiveutglidning

Ofte brukes prolaps / isjias / skiveutglidning som betegnelser for samme lidelse. Det som menes er at en mellomvirvelskive har blitt skadet slik at den myke kjernen presses ut og kan føre til smerter i rygg og ofte også ned i beinet.

Et prolaps er i utgangspunktet helt ufarlig og en veldig vanlig tilstand. Mange av de menneskene du møter hver dag, og som ikke har vondt i verken rygg eller nakke, har prolaps. Smertene kommer først når prolapset kommer i kontakt med dura mater, en hinne som omgir ryggmargen, eller med en nerverot.

Les mer

Senebetennelse tommel

Hva er de Quervain's tenosynovitt, eller Senebetennelse tommel?

De Quervain's tenosynovitt er en senelidelse som opptrer i senen og eller seneskjeden til en eller flere av tommelsenene. Det oppstår en hevelse på sene og/eller seneskjede slik at belastning av håndledd og tommel blir smertefullt. Dette gjelder særlig ved isometrisk tommelekstensjon og abduksjon, altså smerter når man strekker ut tommelen.

Les mer …

Smerte under foten, plantar fasciitis og hælspore

Smerter under foten kan komme fra flere strukturer. En grundig undersøkelse hos en fysioterapeut med kompetanse på muskel- og skjelettlidelser vil kunne avdekke hva årsaken til dine smerter er.

Hvor og når gjør det vondt?
Det vanligste område for smerten er under foten inn mot hælbenet. Om smerten sitter i dette området så er det stor sjans for at dette er en plantar fasciitis. Det er da vanlig at det er vondt når man starter å gå de første stegene, helst ved fraspark i gangfasen. Det vil så kunne bli mindre merkbart når man blir varm, for så å forverre seg igjen når man har gått en stund.

Men dette bildet kan variere noe, så det er viktig å bli grundig undersøkt hos en fysioterapeut for å sette en diagnose.

Les mer

Overtrening

Muskulaturen «stivner» unaturlig fort både på trening og i konkurranse.

  • Når «stivheten» først er kommet, forsvinner den ikke selv om farten/belastningen reduseres.
  • Gjennomføringen av den daglige treningen varierer unaturlig mye – en dag veldig lett, neste dag tungt.
Les mer …

Tinnitus

Tinnitus og øresus er synonymer og brukes om en subjektiv lydopplevelse uten at det er noen ekstern lydkilde og uten at pasienten er hallusinert.

Støyfornemmelsen kan arte seg som et sus, surr, brusing, motorlyd, ringing eller som en pipelyd. Lyden kan være pulserende eller klikkende, og intensiten kan variere fra person til person og fra et øyeblikk til det neste, og oppleves i ett øre eller i begge.

Les mer …

Fantomsmerter

Fantomsmerter er nevropatisk smerte. Slike smerter kan blant annet skyldes økt aktivitet i nervefibre fordi nervefibre er kuttet over.

Pasienter som har amputert en kroppsdel, vil da kunne kjenne smerter i denne kroppsdelen, selv etter at amputasjonen er foretatt. Nevropatisk smerte kan også oppstå hos personer som har vært utsatt for en alvorlig skade av en kroppsdel. Disse kan få kroniske smerter i denne delen av kroppen som følge av nerveskade.

Les mer …

Migrene

Migrene er anfall med ensidig, pulserende hodepine som varer 4-72 timer. Smertene er ofte ledsaget av kvalme og brekninger, lysskyhet og lydfølsomhet. 10-20% av dem med migrene har såkalt aura. Aura er et forvarsel om et migreneanfall. I perioden etter hodepinen føler enkelte seg utslitt, og de kan ha muskelverk.

Les mer …

Inkontinens urinIekkasje

Definisjon: Ufrivillig vannlating eller urinlekkasje, urininkontinens.

Les mer …

Bekkenløsning og fysioterapi

Under svangerskap skal bekkenet utvide seg og lage mer rom i fødselskanalen som en forberedelse til fødsel, dette kaller vi normal bekkenløsning. Dette skjer hos alle gravide kvinner. Noen opplever likevel smerter i bekkenområdet, og det kalles bekkenleddssmerter.

Les mer …

Senebetennelse Akilles med dr Yngve Kiserud

En grundig undersøkelse hos fysioterapeut gir grunnlaget for videre behandling. Kr. 650,-
Les mer! | Bestill time her!

En grundig undersøkelse hos kiropraktor gir grunnlaget for videre behandling. Kr. 690,-
Les mer! | Bestill time her!

Manuell behandling med fysioterapi innebærer direkte kontakt med fysioterapeuten hvor det benyttes manuelle teknikker. Kr. 490,-
Les mer! | Bestill time her!

Kiropraktisk behandling tar utgangspunkt i å gjenopprette normal funksjon og lindre smertene. Kr. 490,-
Les mer! | Bestill time her!

Trykkbølgebehandling effektivt ved tilstander som musearm, tennisalbue, akillessmerter, kalkskulder, jumpers knee, hælsmerter.
Kr. 590,-
Les mer! | Bestill time her!

Injeksjonsbehandling er et av mange behandlingstilbud vi har på Cyriax Clinic. Kr. 990,-
Tilegg ved bruk av ultralyd på injeksjon kr. 300,-
Les mer! | Bestill time her!

Hyaluronsyre er utviklet spesielt for å behandle symptomer på artrose i kne, hofte og skulder.
Alt. 1 kr. 2 900,-
Alt. 2 kr. 2 500,-
Les mer! | Bestill time her!

Ultralyd bildediagnostikk ved hjelp av ultralyd kan fysioterapeuten se inn mot dine knokler og ledd. Som tillegg til annen behandling. Kr. 300,-
Les mer! | Bestill time her!

Aktive virkestoffer utvinnes fra ditt blod og injiseres på stedet som skal behandles. Blodplater spiller en viktig rolle i denne prosessen. De frigjør vekstfaktorer som starter gjenoppbyggingen av skadet vev, og forebygger betennelse. Kr. 3 900,-
Les mer! | Bestill time her!

Med ACP Tendo kan man reparere sener ved en injeksjon i det skadde området. Sammen med ACP tilfører vi et patenteret rekombinant humant kollagen (rhCollagen) På norsk betyr det at man tilfører en byggesten som skal brukes for å bygge nytt senevev. Kr. 7 500,-
Les mer! | Bestill time her!