Bekkenløsning og fysioterapi

Under svangerskap skal bekkenet utvide seg og lage mer rom i fødselskanalen som en forberedelse til fødsel, dette kaller vi normal bekkenløsning. Dette skjer hos alle gravide kvinner. Noen opplever likevel smerter i bekkenområdet, og det kalles bekkenleddssmerter.

Ca. 50 % av alle gravide har plager i rygg eller bekken i løpet av svangerskapet. Smertene kan oppstå når som helst i svangerskapet eller under fødselen. Smertene er ikke farlige, men et varsel om at du må ta hensyn til kroppen din.

Ofte kan smertene reduseres eller forsvinne helt ved reduksjon av det som framprovoserer smertene og et hensiktsmessig aktivitetsnivå. Dersom du skulle oppleve at smertene ikke gir seg, kan du ha nytte av fysioterapi.

Hva sier forskningen?

Forskning viser at individuelt tilpasset behandling og trening hos fysioterapeut som er spesialisert på området, fører til reduserte smerter og mindre sykemelding.
I behandling er det viktig å finne ut hvilken type bekkenløsning du har, for så å jobbe ut ifra dette. Behandlingen er individiell og bygger ofte på veiledning og råd, bløtvevsbehandling, mobilisering og spesifikke bekkenøvelser til rett tid.

Trening som innebærer støtbelastning og store bevegelser med beina fra hverandre kan provosere, og bør utøves med forsiktighet. Aktiviteter som kan vere hensiktsmessig og gode er for eksempel styrketrening i slynger og kondisjonstrening på fitnessball.

Tips og råd!

  • Respekter smertegrensen. Smerte er et signal fra kroppen som forteller deg at du bør sette ned tempoet. Beveg deg på måter som gjør minst mulig vondt. Hvil før du får vondt!
  • Ta hyppige pauser. Med hyppige pauser unngår du å utsette kroppen for overbelastning som kan resultere i smerter. Det er svært viktig at du også på jobben får anledning til å ta regelmessige pauser. Snakk med arbeidsgiveren din om dette. Det kan være det som avgjør om du klarer å være i jobb ut svangerskapet.
  • Rolige bevegelser. Unngå brå bevegelser og vridninger. For store bevegelser fører ofte til smerter. Gå så rolig og avslappet som du kan. Tilpass skrittlengden etter smertene.
  • Reduser daglige gjøremål. Be om hjelp til for eksempel støvsuging, gulvvask, handling og tunge løft. Hold det som skal bæres tett inntil kroppen. En stresset hverdag kan øke plagene.

Gode hvilestillinger!

  • Finn gode sittestillinger. Varier stilling, ikke sitt for lenge i ro. Gjerne sitt overskrevs på stolen med stolryggen foran deg og en pute foran magen.
  • Finn gode hvilestillinger. For en god avlastning for bekkenet: legg deg på siden med en pute mellom knærne og anklene.
  • Hviler du på ryggen kan en ekstra pute under sitteknutene gi god støtte for bekken og korsrygg.

Vår spesialist på Bekkenløsning er:

Marie, velg henne når du booker time online.

Finn ledig time hos
fysioterapeuten

CyriaxPodden kvinnehelse og mammamagen

En grundig undersøkelse hos fysioterapeut gir grunnlaget for videre behandling. Kr. 650,-
Les mer! | Bestill time her!

En grundig undersøkelse hos kiropraktor gir grunnlaget for videre behandling. Kr. 690,-
Les mer! | Bestill time her!

Manuell behandling med fysioterapi innebærer direkte kontakt med fysioterapeuten hvor det benyttes manuelle teknikker. Kr. 490,-
Les mer! | Bestill time her!

Kiropraktisk behandling tar utgangspunkt i å gjenopprette normal funksjon og lindre smertene. Kr. 490,-
Les mer! | Bestill time her!

Trykkbølgebehandling effektivt ved tilstander som musearm, tennisalbue, akillessmerter, kalkskulder, jumpers knee, hælsmerter.
Kr. 590,-
Les mer! | Bestill time her!

Injeksjonsbehandling er et av mange behandlingstilbud vi har på Cyriax Clinic. Kr. 990,-
Tilegg ved bruk av ultralyd på injeksjon kr. 300,-
Les mer! | Bestill time her!

Hyaluronsyre er utviklet spesielt for å behandle symptomer på artrose i kne, hofte og skulder.
Alt. 1 kr. 2 900,-
Alt. 2 kr. 2 500,-
Les mer! | Bestill time her!

Ultralyd bildediagnostikk ved hjelp av ultralyd kan fysioterapeuten se inn mot dine knokler og ledd. Kr. 300,-
Les mer! | Bestill time her!

Aktive virkestoffer utvinnes fra ditt blod og injiseres på stedet som skal behandles. Blodplater spiller en viktig rolle i denne prosessen. De frigjør vekstfaktorer som starter gjenoppbyggingen av skadet vev, og forebygger betennelse. Kr. 3 900,-
Les mer! | Bestill time her!

Med ACP Tendo kan man reparere sener ved en injeksjon i det skadde området. Sammen med ACP tilfører vi et patenteret rekombinant humant kollagen (rhCollagen) På norsk betyr det at man tilfører en byggesten som skal brukes for å bygge nytt senevev. Kr. 7 500,-
Les mer! | Bestill time her!