Trykkbølgebehandling hos fysioterapeut

En effektiv behandling hos fysioterapeut, ved tilstander som musearm, tennisalbue, akillessmerter, kalkskulder eller jumpers knee, hælsmerter.

  • En effektiv og godt dokumentert behandling
  • Kan erstatte kirurgi eller bruk av kortisoninjeksjoner Ingen alvorlige bivirkninger
  • 3 - 5 behandlinger er ofte nok
  • Oppsiktsvekkende gode resultater
  • Færre behandlinger og færre sykemeldinger

Hva er tryTrykkbølgebehandling kne og under fot. Foto.kkbølgebehandling / sjokkbølgebehandling / rESWT?

rESWT er den internasjonale betegnelsen og står for "radial Extracorporal Shockwawe Therapy".

Trykkbølgebehandling er i utgangspunktet samme teknologi som benyttes til å knuse blant annet nyrestein. Apparatet sender ut en rekke små, høyfrekvente slag mot huden som brer seg inn i vevet. Forskning viser at den massive stimuleringen setter igang en rekke fysiologiske reaksjoner i vevet som er gunstig for kroppens egne reperasjonsprosesser.

Hva slags effekt har trykkbølgebehandling?

Trykkbølgebehandling kan best sammenlignes med en kraftig og dyptgående massasje. Trykkbølgene som sendes inn i vevet gir oftest en umiddelbar opplevelse av  smertelindring. I tilfeller med kroniske lidelser stopper ofte kroppens reparasjonsprosess opp. Trykkbølgene vil da kunne stimulere kroppens reperasjonsevne slik at tilhelingsprosessen kommer igang igjen. Skadet vev brytes ned slik at kroppen kan danne nye og funksjonelle senefibre som erstatter de gamle skadede. Trykkbølgene fører også til at nervesystemet mottar kraftige impulser fra smerteområdet, slik at nervesystemet "glemmer" de gamle smertesignalene fra vevet. På denne måten vil nervesystemet «omprogrammeres» slik at smertefibrene i skadestedet ikke lenger gir smerteimpulser ved belastning.

Hvordan gis trykkbølgebehandling?

Trykkbølgeapparatet har et applikatorhode som blir holdt over det smertefulle stedet. Vanligvis vil 2000-3000 trykkbølger bli overført til senen og dette tar ca 5 min. Det finnes ingen bi-virkninger ved behandling med trykkbølger, bortsett fra noe lokalt ubehag under behandlingen. Etter behandlingsserien får pasienten et treningsopplegg med fokus på eksentriske treningsøvelser for at seneapparatet skal bli så sterkt som mulig. Da står du godt rustet til å takle både belastninger i arbeids- og treningsituasjon.

Ingen efekt av tverrfriksjon i nye masterstudier

Fysioterapeutene Sindre Romarheim og Edgeir Gunvordal har begge nylig fullført sin master i musculoskeletal medicine i London (OMI Master). De skrev hver sin pilotstudie. Gunvordal studerte effekt av tverrfriksjoner i tillegg til trykkbølgebehandling for akillestendinopati, og Romarheim om effekt av tverrfriksjon i tillegg til trykkbølge ved patellatendinopati. De konkluderte begge med at tverrfriksjon ikke gir behandlingseffekt når det kombineres med ESWT.
Les hele saken i en faksmile frå Fysioterapeuten nr 2 2016

En grundig undersøkelse hos fysioterapeut gir grunnlaget for videre behandling. Kr. 590,-
Les mer! | Bestill time her!

Manuell behandling med fysioterapi innebærer direkte kontakt med fysioterapeuten hvor det benyttes manuelle teknikker. Kr. 450,-
Les mer! | Bestill time her!

Trykkbølgebehandling effektivt ved tilstander som musearm, tennisalbue, akillessmerter, kalkskulder, jumpers knee, hælsmerter.
Kr. 550,-
Les mer! | Bestill time her!

Injeksjonsbehandling er et av mange behandlingstilbud vi har på Cyriax Clinic. Kr. 990,-
Tilegg ved bruk av ultralyd på injeksjon kr. 300,-
Les mer! | Bestill time her!

Hyaluronsyre er utviklet spesielt for å behandle symptomer på artrose i kne, hofte og skulder.
Med Durolane kr. 2 500,-
Med Ostenil kr. 2 000,-
Les mer! | Bestill time her!

Behandling med PRP injeksjon er i realiteten injeksjonsbehandling med pasientens eget blod. Kr. 3 900,-
Les mer! | Bestill time her!

Ultralyd bildediagnostikk ved hjelp av ultralyd kan fysioterapeuten se inn mot dine knokler og ledd. Kr. 300,-
Les mer! | Bestill time her!