Fjøsangervegen 57 - 5054 Bergen
41 69 43 26
post@cyriax.no

PRP for sene (ACP Tendo)

Behandling med PRP injeksjon er i realiteten injeksjonsbehandling med pasientens eget blod. I blodet finnes blodplater som inneholder en rekke proteiner som fungerer som veksthormoner for kroppens celler og vev.


Blodplatene er viktige i koagulering av blodet. Ved for eksempel kuttskader i huden vil blodplatene aktiveres slik at immunforsvaret reparerer skaden. Det samme skjer når vi skader en sene eller et leddbånd i kroppen.

injeksjonsbehandling med pasientens eget blod. illustrasjon.Man kan i tillegg tilsette collagen til denne prosessen for å gjøre ACP om til ACP tendo. Dette inneberer at injektatet blir langt seigere i konsistensen slik at det blir liggene med lenger nedbrytingstid i senen. ACP tendo er utviklet for senelidelser der man Ultralydveiledet setter injeksjonen inn i en delvis avrevet sene med tanke på tilheling av fiber.

Disse reparasjonsprosessene er avgjørende for at vevet skal kunne bygge seg opp etter en skade. Ved skader i sener og leddbånd vil denne prosessen hos noen kunne stagnere, og kroppen klarer ikke lengre å reparere seg selv.

Normalt sett vil en forsøke annen behandling først, som for eksempel treningsøvelser, trykkbølgebehandling, dry needling, tilpasset aktivitetnivå osv. Dersom alle andre tiltak er forsøk for tilheling av en skade uten optimalt resultat kan PRP behandling være aktuelt å forsøke. Dette gjelder spesielt ved skader i vev som ikke gror av seg selv eller der skaden er såpass stor at sannsynligheten for normal tilheling er liten.

PRP kan benyttes ved akutte skader, for eksempel for å korte ned et skadefravær ved en idrettsskade, men også ved kroniske overbelastningstilstander. Spesielt ved skader på senefester og ligamenter kan det være effektfullt, da disse strukturene har liten blodsirkulasjon.

Det er anbefalt 1 injeksjon for de ACP tendo, men fman kan vurdere ny injeksjon etter ca 1 mnd. Dette vurderes i hvert enkelt tilfelle.

En grundig undersøkelse hos fysioterapeut gir grunnlaget for videre behandling. Kr. 590,-
Les mer! | Bestill time her!

Manuell behandling med fysioterapi innebærer direkte kontakt med fysioterapeuten hvor det benyttes manuelle teknikker. Kr. 450,-
Les mer! | Bestill time her!

Trykkbølgebehandling effektivt ved tilstander som musearm, tennisalbue, akillessmerter, kalkskulder, jumpers knee, hælsmerter.
Kr. 550,-
Les mer! | Bestill time her!

Injeksjonsbehandling er et av mange behandlingstilbud vi har på Cyriax Clinic. Kr. 990,-
Tilegg ved bruk av ultralyd på injeksjon kr. 300,-
Les mer! | Bestill time her!

Hyaluronsyre er utviklet spesielt for å behandle symptomer på artrose i kne, hofte og skulder.
Med Durolane kr. 2 500,-
Med Ostenil kr. 2 000,-
Les mer! | Bestill time her!

Behandling med PRP injeksjon er i realiteten injeksjonsbehandling med pasientens eget blod. Kr. 3 900,-
Les mer! | Bestill time her!

Ultralyd bildediagnostikk ved hjelp av ultralyd kan fysioterapeuten se inn mot dine knokler og ledd. Kr. 300,-
Les mer! | Bestill time her!