Fjøsangervegen 57 - 5054 Bergen
41 69 43 26
post@cyriax.no

Hyaluronsyre

Hyaluronsyre er utviklet spesielt for å behandle symptomer på osteoartrose i kne, hofte og skulder. Den virker ved å gjenopprette smøring og støtabsorberende egenskaper leddvæsken har, men som er slitt bort ved osteoartrose (slitasjegikt). Denne behandlingen kan du få ved Cyriax Clinic AS uten ventetid.

Hva er Hyaluronsyre (hyaluronsyre)?

Hyaluronsyre er en enkelt injeksjonsbehandling for å lindre smerter ved osteoartrose (slitasjegikt). Man får da en effekt i 6-12 mnd. Den er basert på en naturlig, trygg og utprøvd teknologi kalt NASHA (stabilisert hyaluronsyre). Hyaluronsyre er et naturlig forekommende molekyl som gir smøring og støtdemping i et normalt ledd. Hyaluronsyre er en transparent gele som inneholder høye nivåer med hyaluronsyre. Det sprøytes inn i leddene som er berørt av osteoartrose for å lindre smerter, gjenopprette smøring og støtdemping som bedrer leddfunksjon og bidrar til å gjenopprette livskvalitet.

Hvordan virker Hyaluronsyre?

Hyaluronsyre inneholder høye nivåer av konsentrert hyaluronsyre som etterligner effekten av naturlig hyaluronsyre. Den gjenoppretter nivåene av hyaluronsyre som er naturlig svekket under utviklingen av osteoartrose. Hyaluronsyre er kjent for å kontrollere smerte og siden den har viskose-elastiske egenskaper kan den gi støtdemping i leddet. Hyaluronsyre er kjent for å vedlikeholde normal væskebalanse i et ledd og bidrar til å gjenopprette normal leddfunksjon.

Er min tilstand alvorlig nok for denne behandlingen?

Hvis du lider av osteoartrosesmerter og smerten ikke lindres av enkle smertestillende midler og modifisering av livsstil kan du være egnet for behandling med Hyaluronsyre. For å finne ut om Hyaluronsyre er riktig for deg, ta kontakt med legen din.

Hvordan er en injeksjon nok for å få effekt, når andre hyaluronsyrebehandlinger krever 3-5 injeksjoner pr. behandlingssyklus?

Den patenterte NASHA stabiliseringsprosessen av hyaluronsyre gjør Hyaluronsyre motstandsdyktig mot nedbryting og har en mer langvarig effekt enn alle andre hyaluronsyrebehandlinger. Hyaluronsyre inneholder også høye nivåer av konsentrert hyaluronsyre. Dette forlenger halveringstiden til Hyaluronsyre betraktelig, mens hyaluronsyre i andre hyaluronsyreprodukter forsvinner i løpet av noen få dager etter injeksjonen. Dette er hovedårsaken til at du kun trenger en enkelt injeksjon med Hyaluronsyre, der man med andre produkter trenger flere injeksjoner.

Kan jeg få behandling med Hyaluronsyre i begge knærne mine?

Ja. Men du trenger kun én injeksjon i hvert kne.

Kan jeg få behandling med Hyaluronsyre for osteoartrose i hoften?

Ja. Hyaluronsyre har vist seg å være like effektiv for osteoartrose i hoften som i kneleddet.

Hvordan gjennomføres denne behandlingen?

Hele behandlingsprosedyren gjennomføres på Cyriax Clinic og tar ca. 30 minutter. Hyaluronsyre administreres med en enkeltinjeksjon i leddet.

Er det smertefullt?

Mange setter lokalbedøvelse før de setter injeksjonen med Hyaluronsyre, for å minimere ubehag.

Kan jeg gjenta behandlingen?

Ja. Behandlingen kan gjentas etter behov av Cyriax Clinic.

Hvor effektiv er denne behandlingen?

Intra-artikulær hyaluronsyre tilbyr smertelindring som er sammenlignbar med smertelindringsregime med medikamenter eller injeksjon med kortikosteroider, med lengre virkningstid.