Bursitt slimposebetennelse behandling hos fysioterapeut

  • Om Bursitt slimposebetennelse

  • Book time her

  • Behandlinger

 

 

En slimpose eller bursa er en struktur som man finner overalt i kroppen. Det er en tynn og fleksibel fiberpose med et tynt innhold av væske som smører innsiden av slimposen. Bursaen har den egenskapen at den fungerer som en friksjonspute hvor knokler og muskler glir over hverandre, eller mellom huden og knoklene.

En bursitt er en bursa/slimpose som er betent grunnet unormal friksjon eller trykk. Innsiden av bursaen er fyllt med et tynt væskelag som gjør at veggene i slimposen glir lett mot hverandre. Når bursaen utsettes for unormalt stress kan en reaksjon være at det produseres mer væske slik at den øker i størrelse. Da kan den også gjøre vondt både i hvile og ved belastning eller trykk.

En konsultasjon hos en fysioterapeut med kompetanse på dette kan være nyttig for å avklare om behandling bør settes i verk.
Andre overbelastede strukturer som sener kan være så skadet og hovne at resultatet blir at slimposen klemmes mellom senen og andre strukturer i kroppen. Dette er spesielt aktuelt i skulder. Da vil slimposen være et resultat av økt friksjon og trykk, og det vil da ikke nytte å behandle kun slimposen. Også det hovne senevevet som gjør at plassen bursaen skal bevege seg i er redusert, må behandles for varig effekt.
Les hele artikkelen om Bursitt slimposebetennelse her!

 

 

Våre spesialister på Bursitt slimposebetennelse er:

Sindre og Edgeir, velg en av disse når du booker time online.

Finn ledig time hos
vår fysioterapeut

Behandling av Bursitt slimposebetennelse

Kortison, som er en potent medisin som reduserer betennelse (kjennetegnes av smerter, stivhet og hevelse) i vevet.
Les mer om behandling med kortison.

Ultralydveiledning av injeksjonen sikrer presis fysikalsk behandling. Forskning har vist at selv erfarne injeksjonsterapeuter kun treffer rett sted med 50 % av sine injeksjoner. Dette kan være en av årsakene til at kortison har fått et til dels frynsete rykte. Det at injeksjonen også i mange tilfeller settes på feil grunnlag bidrar også til dette. På Cyriax Clinic er våre fysioterapeuter fullstendig oppdatert på tilgjengelig forskning samt metoder og teknikker for å sikre deg som pasient en best mulig behandling.
Les mer om ultralydveiledet injeksjonsbehandling.

Senebetennelse Akilles med dr Yngve Kiserud

En grundig undersøkelse hos fysioterapeut gir grunnlaget for videre behandling. Kr. 590,-
Les mer! | Bestill time her!

Manuell behandling med fysioterapi innebærer direkte kontakt med fysioterapeuten hvor det benyttes manuelle teknikker. Kr. 450,-
Les mer! | Bestill time her!

Trykkbølgebehandling effektivt ved tilstander som musearm, tennisalbue, akillessmerter, kalkskulder, jumpers knee, hælsmerter.
Kr. 550,-
Les mer! | Bestill time her!

Injeksjonsbehandling er et av mange behandlingstilbud vi har på Cyriax Clinic. Kr. 990,-
Tilegg ved bruk av ultralyd på injeksjon kr. 300,-
Les mer! | Bestill time her!

Hyaluronsyre er utviklet spesielt for å behandle symptomer på artrose i kne, hofte og skulder.
Alt. 1 kr. 2 500,-
Alt. 2 kr. 2 000,-
Les mer! | Bestill time her!

Ultralyd bildediagnostikk ved hjelp av ultralyd kan fysioterapeuten se inn mot dine knokler og ledd. Kr. 300,-
Les mer! | Bestill time her!